In mei 2010 organiseerden acht Loilse mannen, in het kader van 100 jaar parochie Loil, een openluchtspel getiteld ‘Van Metropool naar Loil’.

Zelf geschreven teksten, zelf gecomponeerde muziek, ruim 80 spelers op het toneel en 30 mensen achter de schermen, bezorgden ruim 1600 mensen een fantastische avond. Daar werd nog lang over gesproken. Naarmate de tijd verstreek, ontstonden er initiatieven om wederom een openluchtspel te organiseren. Ideeën werden over en weer besproken en gedeeld, waarbij enkele uitgangspunten ontstonden:

  • De locatie moet weer ergens in het dorp Loil zijn.
  • Het moet een gebeurtenis of verhaal uit de regio zijn, dat tegelijkertijd wel toegankelijk is voor een breder publiek.

Uiteindelijk is er gekozen om, 10 jaar na het succes van 2010, opnieuw een openluchtspel te organiseren. Een openluchtspel waarbij het vieren van 75 jaar vrijheid centraal staat. Op een plek midden in Loil (parkje aan de Kloosterstraat) waar in 1945, vier dagen na de bevrijding, de meisjesschool werd opgeblazen en twee kinderen het leven verloren.

De gebeurtenis op deze plek willen we delen, zodat dit verhaal, als onderdeel van ons cultureel erfgoed, wordt doorverteld.2 Met meer dan 100 vrijwilligers willen we, door middel van dit openluchtspel in dit unieke decor, voor de wereld om ons heen de kracht van een dorpskern tot uiting brengen.

openluchtspel.nooitmeer@gmail.com

Gebruiker openluchtspel.nooitmeer@gmail.com

Meer berichten van openluchtspel.nooitmeer@gmail.com

Reageer